31 Ocak 2012 Salı

jellyfish jellyfish




evvet sayın izleyicilerim ilk giveaway 'imle karşınızdayım..

mütevaz küçük el yapımı hediyelerimden amigurumi deniz anası kazanmak için bu yazıyo yorum yazmanız.

Eğer isterseniz,, bi bu kızı seviyoruz okuyoruz, daha çok okunsun garip okundukça gaza gelsin daha çok deli deli şeyler yapsın ve bunları paylaşsın derseniz. kendi bloğunuzda bu postu
yayınlayabilirsiniz..

instagramdan gelen yorumların altına sıralayıp numaralandıracağım ve random.org ile çekilişi yapacağım.. (valla billa hile yapmayacağım)

deniz anası dediğimiz şeyler şunlar oluyör
bu arkadaşların istediğiniz ölçüde kolyesini hatta küçük küpelerini yada anahtarlık olanlarını yapabilitem var :)

görüşmek üzere..

NOT: 8 izleyicim hepinizi şahsen tanıyorum eğer tek tek o bloglarda bu çekilişi görmezsem bi önceki posttaki akşam yemeği sözümü unutun.. evet kötüyüm yaptım yaparım !!!! :)

23 Ocak 2012 Pazartesi

Korsikali Babaannem

selamlar yeni bir söz duydum.. sizinle paylasayim istedim.. Katalan külturunden etkilenen Korsika'lilar icin soylenmis bir söz..

"Korsikalilar imkan bulsa kendi büyükannelerinin bile yahnisini yaparlar"

dedi hayrani olduğum Rick Stein bu sebeple en yakin zamanda bir Korsika yorumlu kocaman bir yahni yapmak farz oldu biz buyukannemizi yahni yapmak istemiyoruz ama soyle guzel kocaman bir aile yemegine kimse hayir diyemez..

buradan sağ tarafta siritan kellelerini gördügunuz blogger arkadaslarima ayri ayri vermis oldugum sozler var.. onlarin hepiciiini ayni aksamda cikarmayi planlayan hain bir insanim..

o arkadaslar ya simdi seslerini cikarsinlar yada ebediyete kadan susmasalarda ses cikarmasinlar..

kimler geliyor elleri goreyim ????


20 Ocak 2012 Cuma

DIY Project - 1

ilk gerçek DIY projemle karşınızdayım dostlar..

Procemizin adı " Aile Kuralları Tablosu" diye çevirmek daha doğru olur sanırım... Kişiselleştirilebilir bu tabloları ilk Gallery Wall projemi yapmak istediğimde beğenmiştim.. Etsy de satıldığını görünce hatta almak istemiştim ama, görü

nen o ki almaya gerenk bile yokmuş hemencecik yapabiliveriyormuşuz..

Malzeme listemiz..



baumaxtan alınma alakasız boyutlarda bir sunta parçası.. bu parçalar atıl olduğundan çok ucuza satılıyor lakin hep yamuk yumuk parçalar, düzgün bir şey istiyorsanız düz bir şekilde kestirmeniz gerekebilir..

akrilik boya.. ben siyah ve beyaz kullandım sadece..


boyaları almışken bir de Transfer Tutkalı atın sepete hadi hadi

çeşitli boyda fırçalar
mat renksiz ahşap koruyucu.. ben yat verniği çok uzun sürede kuruduğundan tercih etmedim.. tabloyu sörf tahtası olarak kullanmayacağım aklıma geldi..




ve en önemlisi kişisel kurallarınızın yazılı olduğu çıktılarınız.. burada dikkat etmeniz gereken en önemli şey, çıktıların photoshopta ayna tekniği ile TERS çevrilmiş olması.. siz yapaıyorsanız fotokopiciye söyleyin o sizin için AYNA TEKNİĞİ ile çıktısını alır..



transfer ederken çıktının yazılı tarafı tahtanın ön yüzüne denk geleceği için kağıdın tersinden düz bir şekilde okunuyor olması gerekir..

Gelelim Yapılışına;
ne idüğü belirsiz tahtamızı uygun boyutlarda boyutlandırınca ben 24 cm en 70 cm boy kestirdim çünkü a4 çıktısı alacaktım A4 enine 23 cm boyuna 30 cm dir..


eğer PS ta istediğimiz kuralları istediğimiz fontlarda yazdı isek devam edebiliriz yok ben yazamıyorum kullanmayı bilmiyorum derseniz MS word te olur fakat boyutlandırmanız satır aralıklarını istediğiniz şekilde ayarlamanız biraz zor olabilir..

tahtamızı güzelce zımparalıyoruz.. eskitilmiş bir görünüm istiyorsak zımparalamıyoruz. Beyaz akrilik boyayı su ile inceltip bitene kaar zemin rengi olarak boyuyoruz.. sonrasında 3-4 saat kuruduktan sonra eskitilmiş görüntü isteyenler için şimdi zımparalıyoruz.. pürüzsüz yüzey transfer açısından çok önemlidir..


şimdi zoyalı ve zımparalı yüzeye transfer tutkalını ince bir kat olacak şekilde sürüyoruz.. hemen kurumaya başlar 15 dk gibi bir sürede kuruduktan sonra şimdi kalın bir kat şeklinde sürüyoruz.. hemen kurumadan çıktılarımızın üzerine tutkalımızı sürdükten sonra düzgünce hava kabarcığı kalmayacak şekilde yapıştırıyoruz.. bu esnada ortadan yanlara doğru yayarsanız hava kabarcığı kalmaz..


bu şekilde 1 gün bekletiyoruz..



1 günün sonunda, çıktılarımızın arka yüzlerini bir sünger yardımıyla ıslatıyoruz.. suya doyurana kadar.. aynı süngerle suya doyduğundan emin olduğumuz kağıtları ovarak soymaya başlıyoruz.. nazikçe yapalım ki boyalarda soyulmasın.. harfler arasında kağıt artıkları kalabilir.. dert etmeyin hepsi vernikle kaybolacak.. tamamen soyulduğundan emin olduktan sonra silinen yerlere ufak rötuşlarla harfleri tamamlıyoruz.. ben tamamlamadım zaten eskitilmiş bir görünüm istiyordum..



bu haliyle beğendiyseniz kalsın.. lakin benim dekorasyonuma çok beyaz geldiği için ben süngere sürdüğüm akrilik boya yardımıyla kenarlarını siyaha boyadım ve hafif bir çerçeve attım..



sonrasın da siyah boyalarda kuruyunca vernikliyoruz.. ben dayanamadım postu girdim üzerine matkapla delik açıp iple asmayı düşünüyorum o yüzden kocinin gelmesini beklerken bu postu girdim..

Hadi bakalım kolay gelsin..

13 Ocak 2012 Cuma

TOKSİK HAFTA

selamlar,

"fakir ne zaman oynamaya kalksa davul patlarmis" diye bir deyis var bildin mi? cumle icinde gecen fakir benim.. memnun oldum.

detoks haftasi detoks haftasi İG daki ayca ogus ve fotografik hatiralarin gaziyla basladigim detoks 2 gununde bronsit ile acilde bitti tabi allah ne verdiyse yedirildim.. bugun daha iyiyim corbami yapmistim ve icemeyince buzluga koymustum simdi onlari cozdurecegim.. bu sabah sadece greyfurt 1/2 yedim simdi kosuya gidiyorum donuste corbami icecegim mis gibi.. umarim pzt ye kadar 3 kg filan gider lutfen lutfen.. annemler geliyor cunku ve ben onlara 54 kg yum dedim su an 59 kg yum 55 olsam yine yeter isin ucunda sinirsiz alisveris imkani var sevgili babam sagolsun..

saka bir yana 54 kg iken yeni yildan once kendimi harika hissediyordum bacaklarim bile incelmisti.. neyse azimliyim 34-36 olacagim suan tam 36 bedenim.. evin ici sumuklu mendillerimle dolu iken detoks cok zor olsa da neyse.. sabah yogami ihmal etmedim tabiki.. detoks haftasini bize ogreten ayca ogusa sevgiler..

7 Ocak 2012 Cumartesi

merrryyy kirisssmisstt

canim hesim bile bloga yazi girince ben utandim o cocuklu lohusa haliyle yapiyorsa benimde yazmam gerenk dedim en erken sekilde..

baslamadan hepinize yepyeni saglik ve huzur dolu yeni bir yil diliyorum..

gelelim bu aralar neler yaptigima..malumunuz ders aliyorum bos zamanlarimda test cozuyorum evet 100 yasina gelsemde yeniden univ. donmeye kararliyim.. derslerden kalan zamanlarda kumascilari gezme gibi bir adetim olustu siparis uzerine baykus fil yastik yapmaya basladim buradan duyurulur.. ne maskotu isterseniz soyluyorsunuz hop cizip dikiyorum.. 2 yeni projem var bu haftanin 2 side dudak ucuklatacak eminim.. buradan ayrilmayin diyor reklamlari kapatiyorum

sonrasinda sevgili kocim aydinin dogum gunusunu kutladik dolayisiyla gunlerce hediye dusundum supriz bir parti hazirlamak icin ugrastim.. hediye almanisim sorunsuz gecti bizim gibi floydian olan 2 genc insan icin en uygun olan hediyeyi tabiki d&r da buldum.. ona dark side of the moon un 45 lik LP sini aldim ki bİzim icin cok cok onemli bir albumdu evde olmasi ve cocuklarimiza birakacagimiz fikri beni cocuk yapmaya bile itebilir o derece hehehe

dogum gunu ile ilgili harika bir olay daha anlatayim aksam olmusti aydinimin gelmesine 2 saat kala son eksikleri almak uzere markete yolllanirken aklima herseyi tasiyamayacagim geldi ozellikle biralari 2 tercih alternatifim vardi ya taksi ile donecektim yada arabam sukru ile gidecektim.. araban varsa ne gerek taksiye diyen kardeslerim.. arabam kulusturun onde gideni ve ben daha 1 aylik surucuyum.. neyse benim icimdeki kamyon soforu gaza geldi atladim sukruye alisverisimi yaptim harika suruyorum normalde 2 vitese gecmeyen araba yag gibi gitti derken evin neredeyse onunde koprunun basinda birden booouuuuufff.... istop!! etti.. durdum cektim el frenini yaktim dortluleri derken o telasla arabanin anahtarini kaybettim aksam trafiginde tlf a attim elimi cekici cagirmak icin sarjim bitmis evet saka gibi neyse yoldan bir taksiciyi durdurup yardim rica ettim adam ugrasti azicik sinirlenince basti gitti ben kaldim sukruyle yine basbasa derken 3 tane gencin oldugu bir araba durdu onumde hem korktum hem sevindim "abla yardim lazim mi" diye sordu bir cocuk camdan.. o anda basindaki hareyi ve sirtindaki kanatlari gordum.. neyse onlarin yardimiyla arabacagizimi eve kadar ittik.. rezillik bini bir para.. neyse.. cok sukur sukru simdi kapida ve bozuk

yeni yilda hersey harika gidiyor umarim sizinde oyledir.. kendinize dikkat edin diyor ve sizi fotoya boguyorum